W ramach działań w zakresie przystąpienia szkoły do programu Szkoły Promującej Zdrowie uczniowie klasy VII na lekcjach biologii uczyli się jak przygotować smaczne drugie śniadanie. Efektem tych lekcji było wspólne przygotowanie posiłku. Do przygotowania śniadania uczniowie wykorzystali tylko zdrowe, ekologiczne produkty. Sporządzając posiłek poznali również wartości kaloryczne produktów. Wykorzystując swoją wiedzę na temat zdrowego żywienia sporządzili zbilansowane i pożywne kanapki, którymi poczęstowali grono pedagogiczne oraz dyrektora szkoły. Uwrażliwieni na spożywanie zdrowej żywności chętnie dzielili się tą wiedzą z kolegami zachęcając ich do zdrowego trybu życia.
PROJEKTY
Menu
archiwum
- lipiec 2024
- luty 2024
- styczeń 2024
- sierpień 2023
- lipiec 2023
- luty 2023
- październik 2022
- wrzesień 2022
- sierpień 2022
- czerwiec 2022
- październik 2021
- wrzesień 2021
- sierpień 2021
- czerwiec 2021
- maj 2021
- kwiecień 2021
- marzec 2021
- luty 2021
- listopad 2020
- październik 2020
- wrzesień 2020
- sierpień 2020
- marzec 2020
- luty 2020
- styczeń 2020
- grudzień 2019
- listopad 2019
- październik 2019
- wrzesień 2019
- sierpień 2019
- czerwiec 2019
- maj 2019
- kwiecień 2019
- marzec 2019
- luty 2019
- styczeń 2019
- grudzień 2018
- listopad 2018
- październik 2018
- wrzesień 2018
Ostatnie wpisy
Archiwa
- lipiec 2024
- luty 2024
- styczeń 2024
- sierpień 2023
- lipiec 2023
- luty 2023
- październik 2022
- wrzesień 2022
- sierpień 2022
- czerwiec 2022
- październik 2021
- wrzesień 2021
- sierpień 2021
- czerwiec 2021
- maj 2021
- kwiecień 2021
- marzec 2021
- luty 2021
- listopad 2020
- październik 2020
- wrzesień 2020
- sierpień 2020
- marzec 2020
- luty 2020
- styczeń 2020
- grudzień 2019
- listopad 2019
- październik 2019
- wrzesień 2019
- sierpień 2019
- czerwiec 2019
- maj 2019
- kwiecień 2019
- marzec 2019
- luty 2019
- styczeń 2019
- grudzień 2018
- listopad 2018
- październik 2018
- wrzesień 2018